Font size
A
Zoom
EN » Le Math » Εταίροι
Η Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1983 και είναι εγγεγραμμένος στο Υπουργείο Εσωτερικών. Αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο επιστημονικό οργανισμό στην Κύπρο και αριθμεί περίπου 800 μέλη. Οι εργασίες του οργανισμού περιλαμβάνουν την διοργάνωση όλων των τοπικών μαθηματικών διαγωνισμών καθώς και μερικών διεθνών όπως η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα για διάφορες ηλικιακές ομάδες και το SEEMOUS (Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα) για φοιτητές πανεπιστημίου. Άλλες δραστηριότητες περιλαμβάνουν ένα ετήσιο συνέδριο για την επιστήμη και εκπαίδευση των μαθηματικών και την σειρά συνεδρίων «Μεσογειακά Συνέδρια» για την μαθηματική παιδεία που διοργανώνεται σε διάφορες μεσογειακές χώρες.
Όνομα: Μακρίδης Γρηγόρης
Όνομα: Φιλίππου Ανδρέας
Όνομα: Παπαγιάννης Κώστας
Όνομα: Χαραλάμπους Άντρη
Όνομα: Χριστοδούλου Σιμούλα
Το Ίδρυμα ΘΑΛΗΣ είναι ένας μη-κερδοσκοπικός οργανισμός εγγεγραμμένος στην Κύπρο με στόχο να γίνει ένας από τους πιο δυναμικούς εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην περιοχή. Η αποστολή του ιδρύματος είναι η αναγνώριση της ακαδημαϊκής αριστείας και η διευκόλυνση των νέων για να εκφράσουν το ταλέντο τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της οργάνωσης δραστηριοτήτων που προωθούν την αρμονική ανάπτυξη των νέων εκτός του σχολικού συστήματος, ενθαρρύνοντας τη δημιουργική και εφαρμοσμένη σκέψη, τη διορατικότητα, τη φαντασία, την ευρηματικότητα και καινοτομία και την ικανότητα επιλογής και εκτέλεσης αποφάσεων.
Όνομα: Σκοτεινός Ανδρέας
Όνομα: Χρίστου Κώστας
Όνομα: KENDEROV Petar
Όνομα: Ζένιου-Παπά Λίνα
Όνομα: Χρίστου Επλίδα
Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου βρίσκεται στην Πράγα και είναι ένα δημόσιο ίδρυμα. Η αποστολή του τμήματος των Επιστημών της Αγωγής είναι η προετοιμασία των εκπαιδευτικών για όλα τα είδη και επίπεδα των σχολείων, η προετοιμασία των ειδικών και επιστημόνων στον παιδαγωγικό τομέα, στον τομέα της εκπαιδευτικής ψυχολογίας και της διδασκαλίας. Αναλόγως με τον τύπο σπουδών, το τμήμα Επιστημών της Αγωγής απονέμει διπλώματα και πτυχία σε επίπεδο Bachelor, Master και Doctor. Στον τομέα της διεθνούς συνεργασίας, το συγκεκριμένο τμήμα επικεντρώνεται σε διάφορα είδη έργων μέσω του προγράμματος Socrates (Comenius, Lingua, Grundtvig, Minerva, Arion, Erasmus).
Όνομα: NOVOTNA Jarmila
Όνομα: JANČAŘÍK Antonín
Όνομα: JANČAŘÍKOVÁ Kateřina
Όνομα: MACHALÍKOVÁ Jana
Το Loild-art αποτελεί εδώ και 21 χρόνια μια «Εκπαιδευτική Γκαλερί». Οι χώροι της Γκαλερί βρίσκονται στο «Kaiservilla Bad Ischl» (παλάτι του αυτοκράτορα Franz Josef του 1ου) και στο «Höplingerhaus” Bad Goisern». Περισσότεροι από 700 επισκέπτες παρακολουθούν τις «Εκθέσεις Μοντέρνας Τέχνης» κάθε εβδομάδα. Υπάρχουν εκθέσεις καλλιτεχνών από την Αυστρία και την Ευρώπη και περίπου 10 φορές το χρόνο προετοιμάζονται ειδικές παρουσιάσεις συνδιάζοντας τέχνη και μουσική.
Όνομα: LOIDL Helmut
Το VUZF είναι ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα στον τομέα της ασφάλισης και των οικονομικών και είναι το πρώτο ιδιωτικό πανεπιστήμιο της Βουλγαρίας που ειδικεύεται στους τομείς των οικονομικών, της ασφάλισης και κοινωνικής ασφάλισης, της διαχείρισης και του μάρκετινγκ. Η αποστολή του πανεπιστημίου είναι η προετοιμασία εξειδικευμένων ατόμων με υψηλά προσόντα στον τομέα των οικονομικών και η ανάπτυξη την επιστήμης των οικονομικών σύμφωνα με τις ανάγκες της σύγχρονης πρακτικής. Η ακαδημαική πολιτική του πανεπιστημίου είναι η αφαρμογή των καλύτερων εκπαιδευτικών πρακτικών στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ο κύριος σκοπός του είναι η παροχή στους φοιτητές υψηλής ποιότητας σπουδών και επαγγελματικής επιτυχίας διατηρώντας μια πολύ καλή συνεργασία με την επιχειρηματική κοινότητα. Τα μέλη της σχολής ανήκουν στους πιο καταξιωμένους επιστήμονες, με εκτενή κατάρτιση και πρακτική εμπειρία, και είναι ή έχουν υπάρξει αρχηγοί κρατών και ιδιωτικών ιδρυμάτων.
Όνομα: GROZDEV Sava
Το σχολείο αριθμεί σήμερα 800 μαθητές που είναι κατανεμημένοι σε τρία μορφωτικά επίπεδα: γυμνάσιο, λύκειο και βραδινά μαθήματα. Το σχολείο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των νέων και συμβάλλει στην κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη των ενηλίκων εξασφαλίζοντας τον κατάλληλο σύνδεσμο μεταξύ γενικών και επαγγελματικών γνώσεων, με την προώθηση στρατηγικών, προτύπων και ιδανικών που αποσκοπούν στη βελτίωση του σεβασμού των αξιών, όπως η δημοκρατία, η ελευθερία, η αλήθεια και του σεβασμού προς το ίδρυμα και τους συνανθρώπους. Αυτό θα βοηθήσει τους νεαρούς ενήλικες να επιβάλλουν τους εαυτούς τους στην κοινωνία ως ανεξάρτητες και αξιοπρεπείς προσωπικότητες ικανές για προσωπικές απόψεις, διάλογο και πολιτισμένη συμπεριφορά και σεβασμό για το χώρο εργασίας.
Όνομα: CIRCU Nadia
Όνομα: CODRUTA Secara
Όνομα: MERISOR Marius
Όνομα: CODRUTA Luis Filimon
To Lyckeskolan είναι ένα δήμοσιο σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με 350 μαθητές μεταξύ των ηλικιών 12-16. Υπάρχουν επίσης μαθητές με ειδικές ανάγκες και εργοδοτεί 45 άτομα. Το σχολείο εξειδικεύεται επίσης στις τέχνες όπως η ζωγραφική, το θέατρο, τις χειροτεχνίες και τη μουσική και περίπου το 50% των μαθητών συμμετέχουν σε αυτές τις δραστηριότητες. Οι υπόλοιποι μαθητές εξειδικευόνται στον αθλητισμό.
Όνομα: LYDELL MANFJÄRD Malin
Το LEOLAB είναι ένα κέντρο που αναφέρεται σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους που προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον τομέα της εκπαίδευσης, της έγκαιρης προσοχής και της ψυχολογίας. Ιδρύθηκε το 2003, ως μια εναλλακτική λύση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και των αλλαγών που σχετίζονται με την ανάπτυξη και τις δυσκολίες της μάθησης. Η πρόθεση του LEOLAB είναι να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τις κοινωνικές ανάγκες στον τομέα της εκπαίδευσης, της κατάρτισης και της έγκαιρης προσοχής. Το LEOLAB προσφέρει ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση στους μαθητές, στις οικογένειες και στα εκπαιδευτικά κέντρα.
Όνομα: CID Esperanza
Όνομα: DIESTE Belén
Όνομα: MUÑOZ Marta
Ιδρύθηκε το 1996 και επικεντρώνεται στην διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν τα μαθηματικά και στη δημοσίευση μαθηματικών περιοδικών και υλικών διδασκαλίας που συμβάλλουν στην εκλαΐκευση και ανάπτυξη των μαθηματικών στην περιοχή. Οι δραστηριότητες αυτές διεξάγονται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Mισκόλτς, εκπαιδευτικούς και μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλους οργανισμούς.
Όνομα: KÖRTESI Péter
Το Eυρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου (ΕΓΚ) είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κρατικός οργανισμός με έδρα τη Λευκωσία και αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. Ιδρύθηκε το 2007 από 18 οργανισμούς που προέρχονται από ένα ευρύ φάσμα τομέων και ενδιαφερόντων, όπως ακαδημαϊκά ιδρύματα, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης, οργανισμούς από τον χώρο της επιστήμης, της τεχνολογίας, του τραπεζικού και νομικού τομέα, καθώς και του πολιτισμού, του τουρισμού και της νεολαίας. Σήμερα, αριθμεί 22 μέλη. Το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου παρέχει υποστήριξη στα μέλη του ώστε να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χρηματοδότηση και τις ευκαιρίες ανάπτυξης που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όνομα: STREVINIOTI Roza-Maria
Όνομα: TSIKOUDI Despoina
Το κολλέγιο Saint-Charles είναι ένα ιδιωτικό σχολείο με σύμβαση με την Κρατική Εκπαιδευτική Υπηρεσία. Αριθμεί περίπου 400 μαθητές και 30 εκπαιδευτικούς. Προσφέρονται επιπλέον μαθήματα σε μαθητές με ειδικές ανάγκες όπως μαθηματικά και γαλλικά και τα άτομα με καλές ικανότητες μπορούν να ακολουθήσουν μια Ευρωπαϊκή Ενότητα. Το σχολείο μπορεί να προσφέρει σε όλους πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αναπτύξουν τα ταλέντα τους. Μεταξύ των εργαστηρίων που προσφέρονται είναι το θέατρο, η γραφή, η χορωδία, το τσίρκο και ο αθλητισμός.
Όνομα: MEVEL TREGUER Katell
Όνομα: KERVENNIC Claire
Όνομα: DAREES Elise
Όνομα: GUEGUEN Edith (7 March – 26 June 2013)
Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Συστημάτων Υπολογιστών – Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΙΕΥΣ-ΕΜΠ) είναι ένα από τα κορυφαία τεχνολογικά ινστιτούτα έρευνας και ανάπτυξης στην Ελλάδα στους τομείς της τεχνολογικά αναβαθμισμένης μάθησης, συναισθηματικής και κοινωνικής πληροφορικής και των νέων μέσων (Web 2.0). Περισσότεροι από 200 μηχανικοί και απόφοιτοι συστημάτων υπολογιστών δουλεύουν εντός του ινστιτούτο, ενώ περίπου 100 από αυτούς μελετούν παράλληλα για το διδακτορικό τους πτυχίο.
Όνομα: Kαρπουζής Κωνσταντίνος
Όνομα: Χριστοδούλου Άννα
Το Com2go Ltd είναι ένα κορυφαίο γραφείο παροχής ψηφιακών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 1999 και βρίσκεται στην Κύπρο. Το Com2go εμπλέκεται σε όλους σχεδόν τους τομείς της διαδικτυακής τεχνολογίας και εστιάζει ενεργά στην εξέλιξη νέας τεχνολογίας μέσω διαδικτυακών συνεργασιών. Τα τελευταία πέντε χρόνια συνεργάζεται στενά με την Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία σε διάφορα έργα και σε διάφορους τομείς ως τεχνολογικός συνεργάτης, προσφέροντας λύσεις όπως: τον αυτοματοποιημένο (ηλεκτρονικό) διορθωτή για τα φύλλα απαντήσεων για την Μαθηματική Ολυμπιάδα, τεχνολογική κατάρτιση, υποστήριξη στην τεχνολογία πληροφόρησης και επικοινωνίας, ανάπτυξη εφαρμογών διαδικτύου, ηλεκτρονική προώθηση, παραγωγές πολυμέσων (ηλεκτρονικά βιβλία).
Όνομα: Οικονομίδης Γιώργος
Όνομα: Nίρου Nατάσα
Όνομα: Cherninkov Vladimir
Error